Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Βόρειο Αιγαίο: Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών - Μπήκαν άλλα 106 άτομα σε Χίο και Σάμο!

Βόρειο Αιγαίο: Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών - Μπήκαν άλλα 106 άτομα σε Χίο και Σάμο!Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών που περνούν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια...

Από χθες έως και σήμερα Τρίτη στις 9 το πρωί αποβιβάσθηκαν 106 όλοι κι όλοι μετανάστες και πρόσφυγες, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Κανένας στη Λέσβο, 40 στη...
Χίο και 66 στη Σάμο. Σήμερα, επίσημα η Αστυνομία δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου, μόνο στη Σάμο και συγκεκριμένα 52 ατόμων. Στη Λέσβο και στη Χίο δηλώνεται πως δεν υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες καταγεγραμμένοι πριν την 20η Μαρτίου.

Σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα hot spot των τριών νησιών, έχουν καταγραφεί: Στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 3771, στη Χίο 1957 και στη Σάμο 595. Στα παραπάνω στοιχεία των hot spot συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο αλλά και περίπου 1500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου