Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, πάγωμα προσλήψεων και μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα – Φωτιά το τρίτο μνημόνιο

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, πάγωμα προσλήψεων και μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα – Φωτιά το τρίτο μνημόνιο- Περικοπές δαπανών παντού ρίχνουν στο τραπέζι οι δανειστές
- Ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθών
- Προσλήψεις με το σταγονόμετρο και στρατιές συμβασιούχων λίγων μηνών
- Τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα κόβουν επιπλέον εισόδημα


Πριν καν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και πριν καν κλείσουν καλά καλά το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια, οι δανειστές ρίχνουν...
στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά ζητήματα ζητώντας να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα.
Μια ολόκληρη λίστα μέτρων τα οποία ρίχνουν και ξαναρίχνουν στο τραπέζι έχουν έτοιμη οι δανειστές και εκτός από τις αυξήσεις σε έμμεσους και άμεσους φόρους τραβάνε και πάλι το χαρτί των περικοπών σε μισθούς του δημοσίου και στα κοινωνικά επιδόματα.

Έτσι αν και θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία για κάποια ζητήματα στη δεύτερη αξιολόγηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ φαίνεται ότι επανέρχονται στο τραπέζι θέματα όπως οι περικοπές στα μισθολόγια των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης του Δημοσίου, αλλά και στα ειδικά μισθολόγια για στρατιωτικούς, γιατρούς του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακούς δικαστικούς, αλλά και τους κληρικούς. Μάλιστα σε ό,τι αφορά στις περικοπές των μισθών στο στόχαστρο φαίνεται να μπαίνουν και οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ενώ αναμένεται πιεστικά να μπει και το θέμα της κατάργησης φορέων του Δημοσίου.
Την ίδια ώρα όμως τίθεται και θέμα αριθμού των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι δανειστές επιμένοπυν ότι πρέπει γενιοκότερα να παγώσουν οι προσλήψεις στο δημόσιο για αρκετά ακόμη χρόνια και να συνεχίσουν να γίνουν με τον κανόνα του 1/5.
Ουσιαστικά θεωρείται ότι βρίσκονται στον αέρα οι 6.700 προσλήψεις που θεωρούνταν σίγουρες ότι μπορούν να γίνουν στο δημόσιο.
Όμως ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ καθώς οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο και τα κοινωνικά επιδόματα για τα οποία ζητούν περιορισμό της δαπάνης κατά 950.000.000 ευρώ. Η μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά σχεδόν ένα δισ. δεν γίνεται μόνο μέσω εξορθολογισμού και έτσι αναμένεται και εδώ τσουνάμι περικοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου