Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αεροκομιδή δύο ασθενών με super puma της Πυροσβεστικής!

Αεροκομιδή δύο ασθενών με super puma της Πυροσβεστικής!
Σε εξέλιξη βρίσκεται αεροκομιδή δύο ασθενών από τα νησιά των Κυκλάδων, με ελικόπτερο «Super Puma», της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε πριν από λίγο από την Αθήνα και επιβαίνει κλιμάκιο γιατρών του ΕΚΑΒ, που θα παραλάβει ένα άτομο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένα με πνευμονία, από τα νοσοκομεία της...
Πάρου και της Τήνου. Σημειώνεται οτι αυτή είναι η τρίτη αεροκομιδή μέσα στον χειμώνα, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εδώ και μερικούς μήνες αποφασίστηκε να διατίθεται ένα «Super Puma», με πλήρωμα της Πυροσβεστικής, για αεροκομιδές ασθενών από τα νησιά, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την γρήγορη μεταφορά τους, αν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Προκειμένου η Πυροσβεστική να συμβάλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, τα πληρώματα του ελικοπτέρου, πέρασαν ειδική εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ, για παροχή πρώτων βοηθειών και για τεχνικές ασφαλούς μετακίνησης τραυματιών και ασθενών, ώστε να μπορούν αν χρειαστεί να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η συνδρομή αυτή του Πυροσβεστικού Σώματος, θα παρέχεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, τον υπόλοιπο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου