Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Καλός καιρός σήμερα Δευτέρα 25/1 στη Χίο

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από - 12 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -6 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 11 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 9 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -1 έως 6 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Δευτέρα 25/1, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
2 έως 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 ως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ολικός.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 5 και το Ιόνιο τοπικά βόρειοι εντάσεως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς και στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα οι τοπικές νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και τα ημιορεινά και ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Αρχικά στα κεντρικά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα υπάρχει και για πρόσκαιρες καταιγίδες στο Αιγαίο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 , στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βόρειους βορειανατολικούς 5 με 6 και στο Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, όμως ο παγετός θα παραμείνει στα ηπειρωτικά και τη νύχτα, όπως και τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου