Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Φεύγουν σταδιακά πρόσφυγες και μετανάστες από Μυτιλήνη και Χίο μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ

Φεύγουν σταδιακά πρόσφυγες και μετανάστες από Μυτιλήνη και Χίο μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΝΟΜε περισσότερους από 6.000 πιστοποιημένους και έτοιμους να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες βρήκε τη Λέσβο η αναστολή των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ο αντίστοιχος αριθμός μεταναστών και προσφύγων στη Χίο ήταν στις...
4.000...

Άμεσα, στις 8 το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κατεύθυνση της Χίο και από εκεί για τον Πειραιά, αναχώρησαν 770 πρόσφυγες και μετανάστες με το πλοίο BLUE STAR 1. Ενώ έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση από τη Μυτιλήνη μέσω Χίου στις 8 το βράδυ 680 προσφύγων και μεταναστών με το «Νήσος Ρόδος». 1500 με απευθείας δρομολόγιο για Πειραιά του πλοίου «TERA JET» στις 9 το βράδυ. 800 με απευθείας δρομολόγιο του πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΠΑΤΜΟΣ» για Πειραιά στις 11 το βράδυ και 350 με δρομολόγιο του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στη 1 μετά τα μεσάνυχτα για Καβάλα. Τέλος έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση 2.500 προσφύγων και μεταναστών μέσω Χίου με το ναυλωμένο πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται ανενόχλητες από τουρκικής πλευράς, οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Χθες στα βόρεια όρια της πόλης της Μυτιλήνης προσάραξε μεγάλο ξύλινο σκάφος με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες. Ενώ κυριολεκτικά εκατοντάδες είναι οι διασωθέντες που επέβαιναν σε πλαστικές βάρκες με κατεύθυνση τις ακτές νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Στο σύνολο τους περισυλλέχτηκαν από πλοία της Frontex και του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τέλος ας σημειωθεί ότι χθες περισυλλέχθηκε σορός αγνώστων στοιχείων, από ακτή κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Ερεσού στη Δυτική Λέσβο. Η σορός, ύψους περίπου ενός μέτρου από τη μέση και κάτω, ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου