Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Χαλκιδική: Έτσι πήγε στον εισαγγελέα ο πατέρας του Φοίβου - Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης - Η δολοφονία, η αρπαγή και οι άγνωστοι συνεργοί (Φωτό)!

Χαλκιδική: Έτσι πήγε στον εισαγγελέα ο πατέρας του Φοίβου - Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης - Η δολοφονία, η αρπαγή και οι άγνωστοι συνεργοί (Φωτό)!- Κουκουλωμένος με ένα μπουφάν ο πατέρας του Φοίβου έφτασε στον εισαγγελέα Πολυγύρου στη Χαλκιδική
- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον 40χρονο - Τον περίμενε και ο παππούς του 4χρονου Φοίβου
- Τι είπε για τη δολοφονία της γυναίκας του, την αρπαγή του Φοίβου και τη βοήθεια που είχε αρχικά
- Δηλώνει μετανιωμένος για το φονικό: ''Την αγαπούσα αλλά θόλωσε το μυαλό μου και τη σκότωσα''
- Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τους συνεργούς του Αλβανού που δέχτηκαν να τον βοηθήσουν
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 11.00 το πρωί, πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου, ο 33χροος Αλβανός Τζέιμς Κλοντ Λέσι, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια άρπαξε τον...
4χρονο γιο τους Φοίβο, τον οποίο κρατούσε επί 18 μέρες. Ο κατηγορούμενος μετήχθη νωρίτερα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όπου, αφού, πρώτα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή, προκειμένου να λογοδοτήσει για τη στυγερή δολοφονία της 41 ετών γυναίκας.

Τελικώς, του δόθηκε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου επέστρεψε. Ο 40χρονος Τζέιμς Κλοντ Λέσι εμφανίστηκε με ένα μπουφάν στο κεφάλι, για να κρύψει το πρόσωπό του...

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος κρατείτο από χθες στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου εξετάστηκε από αστυνομικούς. Κατά την πολύωρη ανάκριση φέρεται πως κατέθεσε ότι επιχείρησε να εγκαταλείψει τον νομό Χαλκιδικής, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό λόγω της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε ότι έβρισκε καταφύγιο τις νύχτες σε καλύβες κι όπου αλλού δεν θα μπορούσε να εντοπιστεί από αστυνομικούς.

Μάλιστα, φαίνεται ότι παραβίασε ακόμη και σπίτι στις Καλύβες, στην προσπάθειά του να βρει τροφή, ενώ, ο ίδιος κι ο 4χρονος γιος του, τρέφονταν με φρούτα δένδρων, ακόμη και κότες τις οποίες έκλεβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι κατέθεσε ότι τις πρώτες μέρες, δύο συμπατριώτες του, του πήγαιναν τρόφιμα και ρούχα. Στη συνέχεια και ενώ η υπόθεση είχε αρχίσει να απασχολεί το πανελλήνιο, οι ίδιοι τον κάλεσαν να παραδοθεί και αρνήθηκαν να τον συναντήσουν εκ νέου. Για τη δολοφονία της γυναίκας του, αρκέστηκε να πει ότι την αγαπούσε και πως θόλωσε τη στιγμή της δολοφονίας

Το θρίλερ της αναζήτησης του μικρού Φοίβου τελείωσε χθες γύρω στις 11.00 το πρωί, όταν ο κατηγορούμενος ως συζυγοκτόνος εντοπίστηκε σε καλύβα, κατ' άλλους παράπηγμα, κοντά στην Ορμύλια, όπου φαίνεται ότι είχε περάσει την προηγούμενη νύχτα. Όπως έγινε γνωστό, εθεάθη από διερχόμενους συμπατριώτες του, τους οποίους κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι βρήκαν ίχνη φωτιάς έξω από την συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Το μήνυμα στο κινητό, η σύλληψη και η κατάθεση
Ο 4χρονος Φοίβος ήταν μαζί με τον πατέρα του όταν εκείνος συνελήφθη. Ήταν τρομαγμένος, φοβισμένος και αδυνατισμένος. Ήταν όμως καλά στην υγεία του και αμέσως οι κάτοικοι της περιοχής, εκείνοι που ακινητοποίησαν τον δράστη της στυγερής δολοφονίας, τον πήγαν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του. Κι εκεί, ο τετράχρονο αγόρι αναζήτησε τη μαμά του και τον αδερφό του. ''Το παιδί μίλησε μετά από μία ώρα'' δήλωσε συγκινημένος στο Mega ο παππούς του τετράχρονου. Ο μικρός Φοίβος υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις, ενώ το συνάντησαν ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός της Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί πρόβλημα υγείας.



Ομολόγησε ο δράστης: Καταδίκασα τα παιδιά μου
Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο 32χρονος συζυγοκτόνος μεταφέρθηκε στην ασφάλεια Πολυγύρου. Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τον βαρύνει, σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως όλο αυτό το διάστημα, αν και οι περισσότεροι απ’ όσους απευθύνθηκε για βοήθεια του γύρισαν την πλάτη, δυο ομοεθνείς του. του πήγαιναν τρόφιμα, αλλά χωρίς ποτέ να ξέρουν που βρισκόταν. Τους υποδείκνυε μια περιοχή, άφηναν εκεί τα ψώνια και τα πράγματα που του πήγαιναν και στη συνέχεια τα έπαιρνε εκείνος.

Όπως είπε στην κατάθεσή του, πήρε το παιδί και η πρώτη του κίνηση ήταν να προσπαθήσει να φτάσει στη Θεσσαλονίκη με το μηχανάκι του κι από εκεί να πάει στο σημείο όπου φεύγουν λεωφορεία ή αυτοκίνητα για την Αλβανία. Αλλά διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να περάσει από τα αστυνομικά μπλόκα.

Η καλύβα όπου είχε κρυφτεί μαζί με τον μικρό Φοίβο ήταν σε αγροτική περιοχή και μέσα είχε ένα στρώμα μόνο και μια καρέκλα. Το παράπηγμα είχε ερευνηθεί τουλάχιστον 3-4 φορές, που σημαίνει πως μάλλον έφτασε εκεί τις τελευταίες μέρες.













Ο Λέισι αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως τις 18 μέρες που είχε γίνει ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα σε όλη τη χώρα, εκείνος βρισκόταν στη Χαλκιδική, κινούνταν στα όρια του νομού και είχε σκοπό να δραπετεύσει στην Αλβανία μαζί με τον Φοίβο αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν μπορούσε να περάσει τα αστυνομικά μπλόκα που είχαν στηθεί σε όλη την περιοχή για τη σύλληψή του.

Αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το ότι φέρεται να είπε ότι κρυβόταν στην Ορμυλία και τρέφονταν με την προετοιμασία που είχε κάνει πριν το έγκλημα. Μία φράση η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα όσον αφορά το κατά πόσο τα είχε σχεδιάσει όλα από πριν...



Δήλωσε επίσης μετανιωμένος για το στυγερό έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 32χρονος φέρεται να είπε προφορικά στους άνδρες της αστυνομίας (σ.σ. όχι στην γραπτή του κατάθεση) τα εξής: "Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, δεν υπάρχει ζωή για μένα. Καταδίκασα μέχρι και τα παιδιά μου".

Το μήνυμα στο κινητό που έφερε τη σύλληψη
Όλες αυτές τις μέρες οι αστυνομικοί τον έψαχναν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια και πίστευαν ότι δεν είχε απομακρυνθεί από την περιοχή, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον συζυγοκτόνο και τον μικρό Φοίβο να έχουν μεταβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής (24.01.2016), ο 32χρονος Λέισι συνάντησε συμπατριώτες του, με τους οποίους μάλιστα φέρεται να είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία. Όμως αυτή έμελλε να είναι η μοιραία κίνησή του. Ο ένας από αυτούς έστειλε μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο στη σύζυγό του και εκείνη ειδοποίησε τους συγγενείς του 4χρονου γιου του Λέσι και την αστυνομία.



Μία ακόμη καταλυτική παράμετρος για να φτάσει η αστυνομία στην σύλληψη, ήταν η μαρτυρία ενός 75χρονου κατοίκου της περιοχής. Ο συγκεκριμένος κάτοικος ανέφερε στις αρχές πως είδε τον συζυγοκτόνο να περιφέρεται σε χωράφια της περιοχής. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 32χρονος καταζητούμενος τον αντελήφθη κι έσπευσε να κρυφτεί ανάμεσα σε θάμνους.

Τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η περιοχή ήταν αποκλεισμένη και στις έρευνες συμμετείχαν και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εμφανίζονταν πια πεπεισμένοι πως στην ευρύτερη περιοχή κρυβόταν ο 32χρονος μαζί με το τετράχρονο παιδί του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολίτες ήταν εκείνοι που τον ακινητοποίησαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου