Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και μειώσεις μισθών στον δημόσιο θέλει το ΔΝΤ

Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και μειώσεις μισθών στον δημόσιο θέλει το ΔΝΤΟι εκπρόσωποι του κουαρτέτου των δανειστών που με τη συμμετοχή και του Ευρωκοινοβουλίου γίνονται κουιντέτο καταφθάνουν ως το τέλος της εβδομάδας, βάζοντας τη διαπραγμάτευση σε νέο κρίσιμο κύκλο.

Είναι ωστόσο η εκπρόσωπος του ΔΝΤ που και πάλι θα...
συγκεντρώσει τα φώτα πάνω της και ιδιαίτερα το ενδιαφέρον την κυβέρνησης.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα φέρνει ξανά στο προσκήνιο δυο καυτά θέματα. Το ένα αφορά στον ιδιωτικό τομέα και το άλλο στο Δημόσιο, όμως και τα δύο αφορούν στις εργασιακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση λοιπόν αναμένει με αρκετή ανησυχία, λένε οι πληροφορίες, το ... folow up του Ταμείου στο θέμα του μισθολογίου του Δημοσίου, για το οποίο όμως δεν εξέφρασε αντιρρήσεις τον περασμένων Δεκέμβριο. Στο θέμα αυτό υπάρχουν φόβοι ότι το ΔΝΤ το οποίο είναι σε μόνιμη απαίτηση για μειώσεις του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου θα ζητήσει να υπάρξουν αλλαγές στο μισθολόγιο που έφερε αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα το Μαξίμου φοβάται ότι το ΔΝΤ θα επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, θέμα το οποίο είχε παρακαμφθεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά βρίσκεται, όπως λένε οι πληροφορίες, πάντα στην ατζέντα του ΔΝΤ και αναμένεται να τεθεί από την Ντέλια Βελκουλέσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου