Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Κομμένες οι αποσπάσεις και περισσότερες ώρες για τους καθηγητές

Κομμένες οι αποσπάσεις και περισσότερες ώρες για τους καθηγητέςΤελικά... τους βρήκαν. Κατά το υπουργείο Παιδείας οι ελλείψεις που παρουσιάζονται, καθώς οι προσλήψεις δεν θα είναι περισσότερες από 19.500, μπορούν να καλυφθούν και μάλιστα από το υπάρχον προσωπικό

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το υπουργείο θα λυθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με τον περιορισμό στο ελάχιστο των καθηγητών που υπηρετούν σε...
διοικητικές θέσεις, δεν είναι δηλαδή στις αίθουσες των σχολείων αλλά σε κάποια υπηρεσία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο δεύτερος τρόπος θα είναι με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας, καθώς, πάντα κατά το υπουργείο είναι χιλιάδες εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν τις προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εκπαιδευτικών που δεν είναι στη θέση τους ή διδάσκουν πολύ λιγότερες από τις προβλεπόμενες ώρες χωρίς την προβλεπόμενη απαλλαγή, γεγονός που συνιστά και πειθαρχικό παράπτωμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, υπάρχουν περιπτώσεις σχολείων όπου η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών δεν συμπλήρωνε τον αριθμό των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας. Έχουν εντοπιστεί ανάλογα παραδείγματα σε σχολεία της Αττικής και άλλων νομών όπως η Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου