Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Πιο κοντά στο μυστικό της Αμφίπολης - Συνεχίζονται οι εργασίες - Τριπλασιάστηκαν οι επισκέπτες

Πιο κοντά στο μυστικό της Αμφίπολης - Συνεχίζονται οι εργασίες - Τριπλασιάστηκαν οι επισκέπτεςΜε εργασίες συντήρησης και υποστήλωσης συνεχίστηκαν το Σάββατο οι ανασκαφές, στον τύμβο της Αμφίπολης.

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί ξύλινα υπόστεγα κάτω από το θόλο αλλά και υποστηλώματα στο εσωτερικό και την είσοδο του τύμβου προκειμένου να εξασφαλιστεί η στατικότητα του.

Τα χώματα από το εσωτερικό μεταφέρονται...
μακριά μέσω ενός ειδικού ταινιόδρομου, που τοποθετήθηκε στο σημείο για να μην πλησιάζουν στο χώρο της ανασκαφής τα βαριά μηχανήματα.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι ελπίζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα να αναβαθμίσουν την περιοχή τους ενώ όλοι φαίνονται να συμφωνούν πως στον τάφο κρύβεται "κάτι μεγάλο".

Οι επισκέπτες του μουσείου της Αμφίπολης, όπου φυλάσσονται εκθέματα από προηγούμενες ανασκαφές που είχε πραγματοποιήσει ο αείμνηστος Δημήτρης Λαζαρίδης, έχουν τριπλασιαστεί.

Ο ίδιος μάλιστα ο αρχαιολόγος φαίνεται σύμφωνα με μαρτυρίες να πίστευε ότι εκεί είναι θαμμένη η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνη αλλά και ο γιος του στρατηλάτη. Μάλιστα, ο λόφος είναι γνωστός στους ντόπιους ως "ο λόφος της βασίλισσας".

Δείτε το βίντεο του Alpha



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου