Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σαμαράς-Βενιζέλος αποφάσισαν ανασχηματισμό μέχρι τα μέσα Ιουνίου – Όλα τα ονόματα

Σαμαράς-Βενιζέλος αποφάσισαν ανασχηματισμό μέχρι τα μέσα Ιουνίου – Όλα τα ονόματαΤο Μαξίμου επιβεβαιώνει τον ανασχηματισμό τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας πως ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο συμφωνήθηκε πως ο ανασχηματισμός θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες του κυβερνητικού έργου και όχι για εσωτερική κατανάλωση.

Η πρώτη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την εκλογική μάχη έγινε με “μενού” τον ανασχηματισμό, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από...
την κρίση, αλλά και τα κριτήρια για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο κ. Σαμαράς αποχώρησε πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Βενιζέλος παρέμεινε, προκαλώντας διάφορα σχόλια. Τελικά, λίγο αργότερα όταν αποχώρησε και ο κ. Βενιζέλος, ο ίδιος αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός είχε μία κοινωνική υποχρέωση και εκείνος παρέμεινε για μία σύσκεψη.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε πως θα γίνει ο ανασχηματισμός, αλλά διευκρινίζοντας πως θα γίνει με όρους πολιτικής και όχι δημοσιογραφικούς.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως ο ανασχηματισμός δεν είναι απαραίτητο να γίνει όταν θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η ελληνική προεδρία, δίνοντας το στίγμα πως πιθανότατα την άλλη εβδομάδα θα γίνει ο ανασχηματισμός.

Για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως δεν συζητήθηκε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά συμφωνήθηκαν τα κριτήρια που πρέπει να έχει αυτό το πρόσωπο.

Πάντως, μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να μην διαρρέεται κανένα πρόσωπο και καμία μετακίνηση, αλλά στα δημοσιογραφικά γραφεία τα ονόματα γράφονται και σβήνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες φαίνεται πως ο κ. Στουρνάρας επιθυμεί να μετακινηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και να αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος.

Έντονα ακούγεται και το όνομα του κ. Δένδια ο οποίος φέρεται να επιθυμεί την μετακίνησή του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ βέβαιη σχεδόν θεωρείται και η είσοδος του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος μάλιστα επιθυμεί να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Για τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη ακούγεται έντονα πως θα είναι ο υποψήφιος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε άλλα υπουργεία ο κ. Μητσοτάκης αν και φέρεται πως επιθυμεί την παραμονή του στο υπουργείο, θεωρείται επικρατέστερος για νέος υπουργός Υγείας.

Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του κ. Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας, αλλά και του κ. Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου