Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αποτελέσματα εκλογών: Οι Δήμαρχοι που "ξεχώρισαν"

Αποτελέσματα εκλογών: Οι Δήμαρχοι που `ξεχώρισαν`Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αποτελέσματα στις Δημοτικές εκλογές, με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει ολοκληρωθεί στα περισσότερα εκλογικά τμήματα.


Σε μερικές περιπτώσεις, η κάλπη έφερε ανατροπή...

Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις που ξεχωρίζουν, για...
διαφορετικό λόγο, από την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Με τους Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μώραλη και Γιάννη Μπουτάρη να εκλέγονται στους μεγάλους Δήμους της χώρας, το ενδιαφέρον στρέφεται στους μικρότερους Δήμους που κρύβουν και μικρές... εκπλήξεις.
Ο Αχιλλέας Μπέος, με ποσοστό 53,13% είναι πλέον ο νέος δήμαρχος Βόλου, είναι ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στους δύο γύρους των Δημοτικών εκλογών.

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με τα καταχωρημένα τμήματα, στα Ανώγεια, ο Εμμανουήλ Καλλέργης, κέρδισε για μια ψήφο τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Με ένα πραγματικό θρίλερ, που κρίθηκε σε λίγες μόλις ψήφους, και πολλές ανατροπές του αποτελέσματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, Δήμαρχος στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εξελέγη ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, και συγκεκριμένα στον Δήμο Καβάλας, η γιατρός Δήμητρα Τσανάκα, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, εξελέγη νέα δήμαρχος, με ποσοστό 57,6%. Πέρασε μάλιστα στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος!

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ίσως παραδείγματα είναι και αυτό του Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, μετανάστη από τη Συρία, ο οποίος είναι πλέον ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας, που περιλαμβάνει στα όριά του και τη Νέα Μανωλάδα, που έγινε γνωστή για τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών που εργάζονται στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου