Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Υπάρχει δυσαρμονία - Εκλογές το ταχύτερο δυνατό - Δεν πρέπει να ληφθεί καμία μεγάλη απόφαση χωρίς την συναίνεσή μας

- «Όταν καταγράφεται έντονη δυσαρμονία, κανείς δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας
- «Δε νομιμοποιείται η κυβέρνηση να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε μετά την συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και ζήτησε εκλογές
- «Να μην διανοηθεί ο Σαμαράς να προχωρήσει στον διορισμό του επόμενου Επιτρόπου της χώρας στην ΕΕ αλλά και τους επόμενου διοικητή της ΤτΕ»
- Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σα να έχει κερδίσει ο ίδιος με 4 μονάδες

Εκλογές το ταχύτερο δυνατό και προεδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην λήψη μεγάλων αποφάσεων αφού δεν έχει όπως είπε...
πλεον τη νομιμοποίηση του εκλογικού σώματος και υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, ήταν μόνο μερικά από όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον διορισμό του επομενου Επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς την συμφωνία του μεγαλύτερου κομματος στην χώρα

Ο κ. Τσίπρας είπε: «Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Το αποτέλσμα, δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιιτικο τοπίο. Έχουμε ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο η καθαρή νικη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, έχουν απώλεια 11 μονάδων από τα ποσοστά των εκλογών του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές τα δυο κόμματα θα είχαν αθροιστικά 94 βουλευτές από 162 που εχουν σήμερα στη Βουλή».
Δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που να δεσμεύουν τη χωρα και τον λαό για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που πήρε χθες

Ο κ. Τσίπρας προεισδοποίησε ότι αυτό συνιστά «μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στην βούληση του λαικού σώματος και σε αυτά που υπάρχουν στην Βουλή. Όταν καταγράφεται έντονη δυσαρμονία, κανείς δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα. Δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα ορίζει όταν υπάρχει έντονη δυσαρμονία της λαικης βούλησης τότε η λύση είναι η προσφυγή στην λαικη ετυμηγορία. Κατέθεσα την άποψη μας ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο να υπαρξει προσφυγή σε εκλογές για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας είπε: 


«Άκουσα χθες τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην πολιτικη όπως και στην ζωή καλο είναι να ξέρεις να κερδίζει αλλά και να χάνεις. Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε σαν να κέρδισε εκείνος με 4 μονάδες διαφορά.

Τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του πριν τις ευρωεκλογές για ομαδικές απολύσεις, για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για νεα φορολογικά μέτρα. Να μην ιδιωτικοποιήσει το νερό, να μην προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημοσιας περιουσίας και των παραλιών μας. Όλα πρέπει να μείνουν στο δημόσιο. Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον διορισμό του επομενου Επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς την συμφωνία του μεγαλύτερου κομματος στην χώρα. Δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που να δεσμεύουν τη χωρα και τον λαό για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που πήρε χθες».

Ο διάλογος με τον Κάρολο Παπούλια


Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ο κ. Παπούλιας τον δέχθηκε στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική για την Αριστερά και σημαντική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι μια ωραία μέρα έξω. Καποιοι έλεγαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ πως εάν η διαφορά ήταν 2-3 μονάδες θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και είναι μια πολύ ωραία μέρα. Ελπίζω να είναι και οι επόμενες διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας δίνει τη δυνατότητα, για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη».

Στην παρατήρηση του κ. Κ. Παπούλια ότι τον απασχολεί η έξαρση των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν και πρέπει να φτιαχτεί μια καλύτερη Ευρώπη για να τον αντιμετωπίσουμε. «Πρέπει» υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου