Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Καλός και ζεστός καιρός σήμερα Τρίτη 27/5 στη Χίο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 27 Μαΐου 2014. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Ήπειρο, από 15 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 27/5, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 



Αττική
Ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το μεσημέρι. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 και στα νοτιά από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στην Κρήτη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και μονό το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Ηπείρου. Το βραδύ στο βόρειο Ιόνιο θα συννεφιάσει.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Τετάρτη 28-05-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής και της υπόλοιπης βόρειας χώρας.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 29-05-2014
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Παρασκευή 30-05-2014
Καιρός: στα δυτικά και νότια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά από το βράδυ σταδιακά θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Σάββατο 31-05-2014 και Κυριακή 01-06-2014
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση την
Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου