Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα Κυριακή 25/5 στη Χίο

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Κυριακή 25 Μαΐου 2014. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 30 βαθμούς στην Κρήτη, 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα Κυριακή 25/5, στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.


Αττική
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαια θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοι 3 με 4 και στα νοτια βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαια θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις
Παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαια θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαια θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Δευτέρα 26-05-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοδυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Τρίτη 27-05-2014, Τετάρτη 28-05-2014 και Πέμπτη 29-05-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως την Τρίτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου