Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι θα γίνει το Ελληνικό! - Ποια είναι η LAMDA Development που κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά

Έτσι θα γίνει το Ελληνικό! - Ποια είναι η LAMDA Development που κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά- Δείτε πώς θα διαμορφωθεί η περιοχή
- Αίσθηση από το γεγονός ότι θα υπάρχει μόνο μια προσφορά για το Ελληνικό
- Ποια είναι η Lamda Developement που κατέθεσε την πρόταση
- Δυο εβδομάδες θα διαρκέσει η διαδικασία της αξιολόγησης της προσφοράς από το ΤΑΙΠΕΔ


Σε περίπου ένα χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στην Ευρώπη.

Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι για την ανάπλαση του Ελληνικού θα υπάρχει μόνο μια προσφορά.

Με ανακοίνωσή της η Lamda Developement τονίζει ότι...
προχώρησε στην υποβολή δεσμευτικής υποβολής προσφοράς για την αξιοποίηση της έκτασης των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού.

Η προσφορά αφορά το τεχνικό σκέλος του έργου της αξιοποίησης και αναμένεται να εξεταστεί από το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων σε διάστημα δύο εβδομάδων. Εν συνεχεία θα αποσφραγιστεί η οικονομική προσφορά της εισηγμένης, οπότε θα εξεταστεί εάν η Lamda διαθέτει την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια.

Για το έργο υπολογίζεται ότι θα επενδυθούν σε βάθος χρόνου περίπου 10 δισ. ευρώ από τα οποία τα 3 δισ. ευρώ αφορούν σε δευτερογενείς δαπάνες

Η Lamda Development «συμμάχησε» με την την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, με τον κινέζικο όμιλο Fosun Group, καθώς και με ευρωπαϊκά κεφάλαια που συνδέονται μετοχικά με την μητρική εταιρεία της εισηγμένης.

Η κινεζικών συμφερόντων Fosun σύμφωνα με το capital.gr έχει αποκτήσει το 9,5% της Folli Follie, ενώ η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική εταιρεία της Mubadala Development, η οποία είναι sovereign fund του Αbu Dhabi.

Ιδού η τελική του μορφή!



Ποια είναι η LAMDA Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί με επιτυχία σε οικιστικές αναπτύξεις και αναπτύξεις γραφείων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι μέλος του Ομίλου Λάτση και διατηρεί στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς και ελληνικές εταιρείες.



Η ανακοίνωση της Lamda Development

"Η Lamda Development S.A. ανακοινώνει ότι στις 27/2/214 κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ δεσμευτική προσφορά, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την απόκτηση του ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Η προσφορά της LAMDA Development S.A. υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από την κινέζικο όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.
Η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική εταιρεία της Mubadala Development, η οποία είναι sovereign fund του Αbu Dhabi.

Η Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Kίνας και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

O Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: 

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Εταιρεία αλλά και την Ελλάδα, αφού ορισμένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου αποφάσισαν να επενδύσουν στην χώρα μας, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η συνολική επενδυτική πρόταση, που αποτελεί το μεγαλύτερη ιδιωτικό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα € 7δισ. και θα έχει - μεταξύ άλλων - ως άμεσες συνέπειες τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων άμεσων θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και την ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

Με την ολοκλήρωση της επενδυτικής μας πρότασης, η Ελλάδα θα αποκτήσει έναν παγκοσμίου επιπέδου προορισμό αναψυχής, κατοικίας, πολιτισμού και αθλητισμού με πρωτοποριακές υποδομές και υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες, ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες και φιλόξενο σε όλους του ξένους επισκέπτες μας».


Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ


Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι η εταιρεία Lamda Development υπέβαλε σήμερα δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε επόμενη συνεδρίασή του θα αποφασίσει για την εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και την πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου