Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πως κάνουν σεξ οι Έλληνες; διάρκεια-συχνότητα

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και πολύ περισσότερο για τους εραστές και τους παντρεμένους.

Αν και οι Έλληνες θεωρούνται μαραθωνομάχοι στο σεξ ωστόσο η ερωτική τους ζωή υπονομεύεται όχι μόνο από τις ανθυγιεινές συνήθειες που ακολουθούν όπως είναι το κάπνισμα και η παχυσαρκία αλλά και από το άγχος, την οικονομική κρίση και την ρουτίνα της συμβίωσης.

Σύμφωνα με έρευνες γνωστής εταιρείας προφυλακτικών οι Έλληνες  βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου, όσον αφορά την συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Όπως απέδειξε η ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 26.000 άνδρες από όλον τον κόσμο το 87% των Ελλήνων απάντησε ότι κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμια κατάταξης. Παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα και τα διάφορα εμπόδια δεν λείπουν.
Έρευνες  του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...
τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες είναι μεταξύ άλλων η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτιση σε ποσοστό που αγγίζει το 30%.
Εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανδρών ζητάει την βοήθεια  του ειδικού.

Αντίστοιχες έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έδειξε ότι  το 45% περίπου των Ελληνίδων μεταξύ 31 και 40 ετών αντιμετωπίζει σεξουαλικές δυσλειτουργίες (μειωμένη επιθυμία, αδυναμία οργασμού, συμμετοχή στην ερωτική πράξη χωρίς να αποκομίζουν ηδονή η απλά υπομένοντας).
Οι άνδρες που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 40 και που έχουν μείνει άνεργοι τον τελευταίο καιρό, είναι αυτοί που βιώνουν εντονότατα το εργασιακό στρες , οι υποχρεώσεις τους τρέχουν μήνα με τον μήνα, δεν έχουν διάθεση για σεξ και ξεσπάνε στη σύντροφο τους.
όλα του γάμου δύσκολα

Δύσκολη όμως  υπόθεση είναι όμως και το σεξ μέσα στο γάμο αφού όσο περνάει ο καιρός η ρουτίνα πυροβολεί το σεξ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το τα ζευγάρια την πρώτη τριετία κάνουν περισσότερες από δέκα φορές το μήνα σεξ, ενώ μετά τον πέμπτο χρόνο ο αριθμός των συνευρέσεων πέφτει κάτω από το 50%.
Την έβδομη χρονιά, μία φορά το μήνα φαίνεται να είναι αρκετή, ενώ από εκεί και πέρα ο γάμος γίνεται όλο και «λευκότερος», καθώς η ερωτική έλξη μειώνεται δραστικά.


σεξουαλικό προφίλ


Οι 'Ελληνες  εξακολουθούν να ανησυχούν για όλα τα άλλα αλλά και για τις σεξουαλικές τους αποδόσεις αφού το θεωρούν ένδειξη ανδρισμού.

Στα δύσκολα δεν  περνούν εύκολα την πόρτα του γιατρού και προτιμούν να αντλούν πληροφορίες από το διαδίκτυο ή τους φίλους.
Όσοι παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 25 έως 40 περίπου χρόνων χωρίς να δεν είναι απαραίτητα υψηλού οικονομικού επιπέδου».

Από την άλλη για τις Ελληνίδες το σεξ αποτελεί ακόμη θέμα ταμπού καθώς δεν έχουν μάθει να διεκδικούν μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Μάλιστα πιστεύουν  ότι μπορούν να καλύψουν τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σεξ χωρίς αυτά να γίνονται αντιληπτά από τον σύντροφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου