Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Bloomberg: ρεκόρ άφιξης τουριστών το 2014 στην Ελλάδα

Bloomberg: ρεκόρ άφιξης τουριστών το 2014 στην ΕλλάδαΓια διαφαινόμενο ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας κάνει λόγο το πρακτορείο bloomberg που σχολιάζει ότι πλέον οι τουρίστες μοιάζουν να επιστρέφουν στη χώρα που επί έξι χρόνια βουλιάζει στην ύφεση

Το πρακτορείο επικαλείται τις δηλώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη και αναφέρει ότι «οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι τουρίστες που θα περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας φέτος θα είναι 18,5 εκατ., έναντι 17,9 εκατ. το 2013. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ. «Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε νέο ρεκόρ, ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός για...
τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 1/6 της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών να φτάσει τα 24 εκατ. επισκεπτών μέχρι το 2021, γεγονός που θα δημιουργούσε 300.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να περιμένει περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και μια αύξηση της τάξης του 10% στους επισκέπτες από το Η. Βασίλειο. Περισσότεροι Γερμανοί επισκέπτονται την Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες εθνικότητες, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί, οι κάτοικοι FYROM, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου