Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συννεφιασμένος ο ουρανός πάνω από τη Χίο σήμερα Δευτέρα 24/2

Από αύριο Τρίτη το βράδυ βελτίωση των καιρικών συνθήκων

Μεταβολή του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, περιμένουμε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 14 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με σποραδική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 25/2, προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού και βελτίωση από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις μέτριοι.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νοτιά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιόνια. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου