Μειωμένο κατά 1,5 έως 4,8 % είναι το κόστος για το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με την έρευνα τιμών που δημοσιοποίησε σήμερα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι για κάθε είδος υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών και η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες μειώσεις (έως 40%) καταγράφονται στις...
γαρίδες και τον ταραμά. Αυξήσεις διαπιστώνονται στα καλαμάρια και το τουρσί.
Το Κέντρο συνιστά στους καταναλωτές:
- Να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν.
- Να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων.
- Να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν.
- Να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά τους και να επιλέγουν κατάστημα της εμπιστοσύνης τους για να πετύχουν την «ελάχιστη» προστασία της υγείας και της τσέπης τους.
- Να καταγγέλουν όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν για να μην το ξαναβρούν μπροστά τους.
Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές στις τιμές
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου