Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Άσκηση Παρμενιώνας: στόχος η εκπαίδευση κι όχι η "πολιτική επικοινωνία" ελπίζουμε

Αρχίζει από σήμερα η μεγάλη διακλαδική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Παρμενίων», η οποία τα τελευταία χρόνια πρωτίστως για οικονομικούς λόγους δεν γινόταν.

Φέτος αποφασίστηκε να γίνει, αλλά πολύ φοβόμαστε, όχι για επιχειρησιακούς λόγους πρωτίστως. Η “πολιτική επικοινωνία” νομίζουμε ότι κυριαρχεί. Με τη διεξαγωγή της άσκησης...
επιχειρείται να σταλεί το μήνυμα ότι όλα πάνε καλά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γι΄ αυτό και υπήρξε προσπάθεια ...αναβολής της άσκησης ώστε να βρεθεί σε κάποια φάση της ο ίδιος ο πρωθυπουργός που λείπει αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό! Ευτυχώς επικράτησε η λογική και δεν το ζήσαμε κι αυτό: Αναβολή Παρμενιώνα.

Επιχειρησιακά οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν να αποδείξουν απολύτως τίποτα. Με τα μέσα που έχουν και τις περικοπές που έχουν επιβληθεί οι άνθρωποί τους τις κρατάνε σε πολύ υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα πάνε καλά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ας επικεντρωθούν λοιπόν όλοι στο καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι της άσκησης κι ας αφήσουν την “πολιτική επικοινωνία”. Μπορεί να έχουμε κρίσεις Αρχηγών σύντομα, αλλά έχουμε και κρίση μεγάλη στη χώρα. Αφού αποφασίσαμε να τον κάνουμε τον Παρμενιώνα ας τον εκμεταλευθούμε όπως πρέπει.

Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου