Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκλονίζει η μαρτυρία της νοσηλεύτριας που έζησε το φονικό του Φύσσα: "Δεν μπορούσα να βοηθήσω"

Συγκλονιστική είναι η αφήγηση της 40χρονης Μαρίας, της νοσηλεύτριας που έζησε το φονικό του Παύλου Φύσσα.

Τη στιγμή του μαχαιρώματος βρισκόταν μέσα στην καφετέρια στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, με γυρισμένη την πλάτη. Όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη έτρεξε δίπλα στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα και παρέμεινε μαζί του τις στιγμές που ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο.

«Μας είχε απορροφήσει συζήτηση και η μουσική. Άκουσα τα...
περιπολικά που έκλεισα το δρόμο. Λόγω του επαγγέλματος έτρεξα να δω τι συμβαίνει με σκοπό να βοηθήσω. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος. Κάποιοι αποχωρούσαν φοβισμένοι. Κοίταξα την κοπέλα που καθόταν στο πεζοδρόμιο. Το κεφάλι του Παύλου ακουμπούσε στο στήθος της. Πλησίασα το νεαρό αστυνομικό. Του είπα ότι είμαι νοσηλεύτρια. “Τότε σε παρακαλώ πήγε να δώσεις τις πρώτες βοήθειες”» απάντησε αναφέρει η 40χρονη Μαρία.

«Επικρατούσε σύγχυση. Βρισκόμασταν όλοι σε κατάσταση πανικού. Οι αστυνομικοί τους φώναζαν να απομακρυνθούν. Μία γυναίκα πλησίασε λέγοντας είναι ανιψιός μου. Μένει στο διπλανό στενό. Μην το μάθουν οι γονείς του…”. Άλλοι έλεγαν στην κοπέλα να κάνει υπομονή. Όλοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Καλούσαν το ασθενοφόρο. Κι έβριζαν».

Όπως περιγράφει η 40χρονη νοσηλεύτρια στην ανατριχιαστική μαρτυρία της «είχαν σηκώσει την μπλούζα του, στο σημείο που χτύπησε η μαχαιριά. Μόλις που επέτρεψαν να πλησιάσω, κοίταξα το τραύμα. Κατάλαβα ότι δεν θα ζούσε. Δεν μπορούσα να δώσω τις πρώτες βοήθειες. Εκείνη τη στιγμή ήταν κάτωχρος. Ανοιγόκλεινε τα μάτια. Το βλέμμα του ήταν απλανές. Δεν αντιδρούσε. Έφευγε.. Τον παρακολουθούσα να φεύγει αλλά δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Μετά από περίπου τέσσερα λεπτά, η κοπέλα φώναξε “πάει, έφυγε”. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το ασθενοφόρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου