Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα 30/9


Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 30/9 και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη να είναι τοπικά πολύ έντονα.

Παράλληλα, οι άνεμοι από την Τρίτη θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 30/9 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και πιθανόν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Την Τρίτη 1/10 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θράκη και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.

Την Τετάρτη 2/10 και την Πέμπτη 3/10 ο καιρός στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα είναι άστατος με σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή 4/10.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου