Εύκολα σνακ για όλες τις ώρες
Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 κρόκος αυγού, ελάχιστα χτυπημένος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες τυρί τοστ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους...
200 βαθμούς. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας
στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω μια - μια τις φέτες ζαμπόν τυρί
μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Κόβουμε τη σφολιάτα κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 1½ εκ., με το ροδάκι
της πίτσας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σφιχτό
ρολό.
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια, «ξαπλωμένα».
Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε για 15
λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, και τα
σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Πηγή: sidagi.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου