Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απολογείται ο 17χρονος για τη δολοφονία στο Ροτάσι

Απολογείται ο 17χρονος για τη δολοφονία στο ΡοτάσιΣε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Οι απολογίες των κατηγορούμενων αλλά και τα στοιχεία της προανάκρισης, για την αιματηρή συμπλοκή στο Ροτάσι, αποτυπώνουν ένα σκηνικό φρίκης, στο ... καρτέρι θανάτου, το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής.

Η χθεσινή απολογία του 17χρονου ξαδέρφου του θύματος έριξε φως στα...
σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, ενώ καθοριστική για τις εξελίξεις αναμένεται και η απολογία του έτερου 17χρονου, που έχει αναλάβει το φονικό και αναμένεται σήμερα μετά την 24ωρη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες.

Ο 17χρονος εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για την δολοφονία του ανήλικου συγχωριανού του και σήμερα θα δώσει την εκδοχή της ... άλλης πλευράς για το άγριο φονικό.

Η ομολογία

Ο 17χρονος έχει ομολογήσει ότι ήταν εκείνος που χτύπησε πισώπλατα τον άτυχο συγχωριανό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα, αφού φαίνεται ότι φέρει την ευθύνη και για το τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου με το μαχαίρι που κρατούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Σήμερα, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστούν στο ανακριτή και να απολογηθούν και ο 44χρονος πατέρας του φερόμενου ως δράστη καθώς και ο 22χρονος γαμπρός του.

Ο μεν πρώτος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συμπλοκή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία ενώ ο 22χρονος είναι υπόλογος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και οπλοφορία- οπλοχρησία. Οι δύο άνδρες δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα ωστόσο δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν στις αρχές.

Τα όπλα


Το πιστόλι της συμπλοκής δεν έχει βρεθεί ακόμα ενώ το μαχαίρι φαίνεται ότι βρέθηκε τελικά στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον 17χρονο στο Ηράκλειο για να παραδοθεί.

Μέσα σε αυτό το αμάξι, λένε οι πληροφορίες, εκτός από το μαχαίρι που φέρει γενετικό υλικό, βρέθηκαν ακόμα και τρεις ποιμενικές ράβδοι σπασμένες και ματωμένες ενώ πάνω στο αμάξωμα του οχήματος φαίνονται και οι σφαίρες που «έπεσαν» κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Το όχημα λοιπόν αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία προς εξέταση του όλου περιστατικού. Όλα τα ευρήματα και στα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου βρίσκονται πλέον στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση ενώ και η αστυνομία από τη δική της την πλευρά σε επίπεδο Κρήτης, σε σταματά να δουλεύει την υπόθεση.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου