Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μυστήριο με τους ήχος και τις δονήσεις στα Χανιά - Τις κατέγραψαν και οι σεισμογράφοι!

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την προέλευση των ήχων και των δονήσεων οι οποίες εκτός απο το βράδυ της Τρίτης, έγιναν αισθητές και το μεσημέρι της Τετάρτης, βόρεια του νομού Χανίων, σε μια μεγάλη ακτίνα απο την Κίσαμο μέχρι τον Αποκόρωνα.

Μάλιστα η ανησυχία των κατοίκων εντάθηκε καθώς σήμερα απο την 1:40 μμ έως την 1:48 μμ έγιναν αισθητες, κυρίως στην Κίσαμο, τρείς περίεργες "δονήσεις" όμοιες με τις...
χθεσινοβραδυνές, οι οποίες κατεγράφησαν απο τον σεισμογράφο του εργαστηρίου γεωφυσικής και φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης, στα Χανιά, αλλά και απο τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Αντικύθηρα.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η ανησυχία μετατρέπεται σε αγανάκτηση καθώς απουσιάζει παντελώς κάποια επίσημη ενημέρωση...

Δείτε την καταγραφή των τριών νέων "δονήσεων" στον σεισμογράφο του Παν/μίου Αθηνών στα Αντικύθηρα.


Εικόνα από το FlashNews
Εικόνα από το FlashNews

Οι πέντε χθεσινές δονήσεις που έγιναν απο τις 20:30 έως τις 21:15, σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr είχαν σαν βασικά χαρακτηριστικά, απότομη βουή, το τρίξιμο των τζαμιών και την αίσθηση ενός ωστικού κύματος,
ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του εργαστηρίου γεωφυσικής Φίλιππο Βαλιανάτο, αποκλείεται το θέμα της σεισμικής δόνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη των ώρα δεν γίνονταν βολές, ούτε απο το Πεδίο Βολής Κρήτης, ούτε απο την 115 ΠΜ, και επιπλέον μαρτυρίες απο κατοίκους που μένουν κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δεν αναφέρουν ιδιαίτερη δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης, το Flashnews.gr επικοινώνησε με αρμοδίους της Αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων, οι οποίοι δήλωσαν πλήρη άγνοια για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Άλλες όμως πληροφορίες αναφέρουν πως "δραστηριότητα" υπήρχε στο Πεδίο Βολής "Καράβια" στην Μήλο.
Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, απο τις 7 μμ έως τις 8 μμ είχαν προγραμματιστεί βολές στο πεδίο βολής της Μήλου, οι οποίες όμως καθυστέρησαν και τελικά έγιναν - κατα παράβαση των κανονισμών - περίπου στις 8:30 το βράδυ.

Ίσως αυτό να εξηγεί την μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr απο την Μήλο και την Άνδρο,για δονήσεις που έγιναν αισθητές εκεί.
Όμως δεν εξηγεί το γιατί οι δονήσεις δεν καταγράφησαν απο σεισμογράφους που βρίσκονται κοντά, παρά μόνο απο τον σεισμογράφο του ΤΕΙ στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου