Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ποσοστό τυφλών στη Χίο...είναι αετομάτηδες !

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου 
Αναπηρίας Κωνσταντίνος Βογιατζάκης

Πολλές οι περιπτώσεις μαϊμού επιδοτούμενων στη Χίο, ως ανάπηροι, με πρόβλημα στην όραση, κατά τον πρόεδρο της πρώτης επιτροπής ελέγχου αναπηρίας, οφθαλμίατρο, Κωνσταντίνο Βογιατζάκη

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης


«Το κόκκινο είναι στη Χίο! Έχετε κόκκινο στη Χίο»! Τα λόγια αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της πρώτης επιτροπής ελέγχου για τα επιδόματα τυφλότητας Κωνσταντίνος Βογιατζάκης, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου σε...
120 από τους 140 ασθενείς που είχαν κληθεί την πρώτη μέρα του ελέγχου και παίρνουν επίδομα τυφλότητας (συνολικά στη Χίο επιδοτούνται 500 άτομα, ως ανάπηροι, με πρόβλημα στην όραση).

Σύμφωνα με διευκρίνιση του κ. Βογιατζάκη, από τα 20 άτομα που δεν προσήλθαν μερικοί έχουν αποβιώσει.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί από την επόμενη Τρίτη και θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα. Στη Χίο θα έρθουν άλλες τρεις Επιτροπές που διαδοχικά θα εξετάσουν τους υπόλοιπους επιδοτούμενους.

Ο κ. Βογιατζάκης, διευκρίνισε, όσον αφορά σχόλιο που γράφτηκε σε τοπική ιστοσελίδα, ότι δεν μπορείς να κάνεις φιλανθρωπία με χρήματα των ασφαλισμένων. Χαρακτηριστικά ανέφερε την λαϊκή παροιμία «δεν μπορείς να κάνεις μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της πρώτης Επιτροπής ελέγχου, οφθαλμίατρος, Κωνσταντίνος Βογιατζάκης:

«Η πρώτη επιτροπή ελέγχου αναπηρίας έχει ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε δει 120 άτομα από τα 140. Οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να ‘ρθούν. Μερικοί έχουν αποβιώσει.
Την επόμενη εβδομάδα θα ‘ρθουν άλλες τρεις επιτροπές για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο όλων των ασθενών. Οι των επιδοτούμενων, που έπαιρναν το επίδομα της προνοίας. Ενδεχομένως να είναι και ο κ. υποδιοικητής μαζί.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα θα σας τα ανακοινώσει ο κ. υποδιοικητής. Δηλαδή τα ποσοστά των ανθρώπων που επιδοτούνταν, χωρίς να έχουν πρόβλημα.

Ο γιατρός είναι πέρα από γιατρός και άνθρωπος και λειτουργεί και φιλάνθρωπα. Όμως κανείς δεν μπορεί να κάνει φιλανθρωπία με ξένα χρήματα και του κράτους. Αυτό είναι και άδικο και κατακριτέο και ποινικά κολάσιμο.

Και εν κατακλείδι για να πούμε και την λαϊκή παροιμία δεν είναι δυνατόν να γίνεται μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Η επιτροπή ελέγχου αναπηρίας, αποτελείται από τρεις οφθαλμίατρους, που είναι ειδικευμένοι ελέγχουν το κάθε περιστατικό διεξοδικά, και η απόφασή τους λαμβάνεται κατά πλειοψηφία. Αν το αποτέλεσμα του ασθενούς είναι οριακό, μπορεί να είναι υπέρ του επιδοτούμενου.

Εξάλλου υπάρχει δευτεροβάθμια επιτροπή, που θα εξετάσει τυχόν ενστάσεις.

Το κόκκινο είναι στη Χίο, όσον αφορά τους ανθρώπους που έπαιρναν επίδομα αναπηρίας για πρόβλημα στην όραση. Έχετε κόκκινο στη Χίο! Θα το δείτε όταν ολοκληρωθεί το σύνολο του ελέγχου και ανακοινώσει ο υποδιοικητής τα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου