Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα...

Την "μαυρίλα" των Ελλήνων λόγω κρίσης αποκαλύπτει η έρευνα "Ευρωβαρόμετρο" η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, το 100% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας "κακή" ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, όπου ο μέσος όρος είναι 77%.

Στη σχετική κατάταξη, τους Έλληνες ακολουθούν... οι Ισπανοί με 99%, οι Πορτογάλοι με 97% και οι Ιρλανδοί με 96%, ενώ στον αντίποδα μόνο το 15% των Σουηδών και των Λουξεμβούργιων και το 21% των Γερμανών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της εθνικής τους οικονομίας είναι κακή.

Παράλληλα, το 78% των Πορτογάλων και το 77% των Ελλήνων και των Κυπρίων θεωρούν ότι "δεν έχουμε ακόμη δει τα χειρότερα" σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 60%.

Εξάλλου, η οικονομική κατάσταση είναι το σημαντικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα για το 66% των Ελλήνων, ακολουθούν η ανεργία που απασχολεί έντονα το 57% των συμπολιτών μας και το δημόσιο χρέος με 20%.
 
Πηγή:thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου