Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σαρωτικά τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα

Στην πρέσα μισθοί και συντάξεις

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από συνταξιούχους, τρίτεκνους και άλλες κατηγορίες πολιτών με τα μέτρα που σχεδιάζει η τρόικα για τη μείωση των δαπανών του κράτους κατά 11,6 δισ. ευρώ από το 2013.

Τα μεγάλα «θύματα» των νέων περικοπών θα είναι...
οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν εκτός από κύρια και επικουρική σύνταξη, ενώ για πρώτη φορά θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα γενναίας μείωσης των συντάξεων και για εκείνους που έχουν βγει στη σύνταξη με 15ετία σε ηλικία κάτω των 50 ή 55 ετών.

Η πρόταση για περικοπή της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί, ενώ πολύ μεγάλες είναι οι πιθανότητες για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος από τα 65 έτη που ισχύει σήμερα.

Κατά περίπου 9% θα υποστούν μείωση και οι συντάξεις του ΟΓΑ που βρίσκονται ήδη πολύ χαμηλά στα 360 ευρώ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Βήμα, μια από τις προτάσεις είναι να κοπούν κατά 30 ευρώ και να διαμορφωθούν στο επίπεδο των 330 ευρώ.

Σκληρό θα είναι το μέτρο της οριζόντιας μείωσης των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ κατά 10%, ενώ πολύ χαμηλά τα τεθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των προνοιακών και άλλων επιδομάτων.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση να μην ξεπερνά τα 2.300 ευρώ το άθροισμα των δύο κύριων συντάξεων ή μιας κύριας και μιας επικουρικής, αρμόδιοι παράγοντες σημειώνουν ότι αυτό ουσιαστικά θα οδηγήσει τα καθαρά ποσά που θα λαμβάνει στην τσέπη ο συνταξιούχος να μην ξεπερνούν συνολικά τα 1.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου