Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μειώνουν τα πρόστιμα και αυξάνουν τις δόσεις για τα αυθαίρετα

- Η διαδικασία έχει βαλτώσει και δεν πληρώνει κανείς
- Η προσθεσμία λήγει στις 14/09
- Πολλοί ξεκίνησαν την ρύθμιση αλλά λόγω κόστους την άφησαν στην μέση


Χρήμα στα κρατικά ταμεία και από τα αυθαίρετα προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση. Η απροθυμία πολλών ιδιοκτητών να μπουν στην διαδικασία τακτοποίησης ωθεί το υπουργείο Περιβάλοντος να αλλάξει την διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, μπορεί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος να είναι...
φειδωλός σε όσα λέει, αλλά  οι δύο ενδεχόμενες αλλαγές που εξετάζονται από το υπουργείο είναι η μείωση των προστίμων ή η αύξηση των δόσεων για την καταβολή τους στη βάση των προτάσεων που έχουν ήδη υποβάλει ο κατασκευαστικός κλάδος αλλά και το ΤΕΕ.

Η διαδικασία τακτοποίησης έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να μην έχουν εισπραχθεί τα προβλεπόμενα ποσά.

Επίσης, η προθεσμία που δόθηκε ύστερα από την παράταση λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Υστερα από περίπου έναν χρόνο που «τρέχει» η ρύθμιση της τακτοποίησης, έχουν υπαχθεί σ΄αυτή περίπου 400.000 αυθαίρετα. Ο στόχος ήταν πάνω από 1,5 εκατομμύριο.

Από τα ήδη δηλωθέντα έχουν εισπραχθεί 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τελική αποπληρωμή των δόσεων υπολογίζεται ότι στα ταμεία του Δημοσίου θα έχουν εισρεύσει απ΄ αυτά περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπολογίζεται ότι τα συνολικά έσοδα από τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ και να φτάσουν ακόμα και τα 10 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες οι οποίοι, αν και ξεκίνησαν τη διαδικασία, δεν την προχώρησαν λόγω του κόστους των προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου