Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βελτιώστε την υγεία σας με τρόπους που δεν φαντάζεστε!

Τι σχέση έχουν οι κοιλιακοί με την εξυπνάδα και η τηλεόραση με τα χρόνια που θα ζήσετε;
Διαβάστε απίθανους τρόπους να βελτιώσετε την υγεία σας! Ορισμένες φορές δε χρειάζεται περισσότερο από 1 λεπτό για να πάρουμε την απόφαση να βελτιώσουμε τη ζωή μας ή ακόμα και να το κάνουμε πράξη. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας γνωρίζοντας πρακτικές λύσεις που θα σας προσφέρουν μια καλύτερη υγεία.

Το ξέρατε ότι …η ακαταστασία προκαλεί έντονο πονοκέφαλο;...


Αν το γραφείο σας στη δουλειά ή στο σπίτι σας είναι ακατάστατο με βιβλία, σημειώσεις και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο νους, τότε είστε ένα βήμα πιο κοντά στον πονοκέφαλο. Οι περισσότεροι δεν αντέχουν την εικόνα ενός ακατάστατου γραφείου ή δωματίου, αλλά ορισμένοι μπορούν πραγματικά να «σπάσουν» το κεφάλι τους από τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εικόνα. Έρευνες που διεξήγαγαν επιστήμονες από την Σκωτία συμπέραναν ότι η ακαταστασία μπορεί να ερεθίσει κάποιες ομάδες νευρικών κυττάρων με αποτέλεσμα να προκληθεί μυϊκός σπασμός και στη συνέχεια πονοκέφαλος. Αν θέλετε λοιπόν να μειώσετε τις πιθανότητες ενός έντονου πονοκεφάλου, αλλά και για καλύτερη συγκέντρωση καθαρίστε και τακτοποιήστε τον χώρο εργασίας σας.

Το ξέρατε ότι …η ΤV και ο υπολογιστής σας «κλέβουν» χρόνια;

Μετά από μελέτες Αυστραλών επιστημόνων διαπιστώθηκε ότι για κάθε μια ώρα που βλέπετε τηλεόραση ή σερφάρετε στο internet στα αγαπημένα σας social network ή στις ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν αυξάνεται κατά 20% περίπου το ενδεχόμενο να χάσετε τη ζωή σας από καρδιολογικό πρόβλημα. Θέλετε να αποφύγετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Τότε μειώστε δραστικά την ενασχόλησης σας μπροστά από το laptop σας αλλά και την ώρα που βλέπετε τηλεόραση. Αν τώρα η δουλειά σας συνδέετε με τα παραπάνω κάντε συχνά διαλλείματα για να μειώσετε τις αρνητικές επιδράσεις τους.

Το ξέρατε ότι …η δυσπεψία εξαφανίζεται με 2 μαξιλάρια;

Περίπου 8/10 άτομα που έχουν «κάψιμο» στο στομάχι (καούρες) νιώθουν ενοχλήσεις τις βραδινές ώρες στον ύπνο. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε εσάς τότε για να καταπολεμήσετε τα προβλήματα δυσπεψίας προτιμήστε να κοιμηθείτε σε 2 μαξιλάρια αντί για ένα. Ερευνητές συμπέραναν μετά από μελέτη ότι άτομα που ταλαιπωρούνται από καούρες αν κοιμούνται σε επίπεδο περίπου 25-30 εκατοστών μειώνουν σημαντικά τα συμπτώματα της δυσπεψίας. Ακόμη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα άτομα αυτά να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά γιατί αν ξαπλώνουν από την δεξιά πλευρά χαλαρώνουν οι μύες. Στην δεξιά πλευρά βρίσκονται τα γαστρικά υγρά στο στομάχι με αποτέλεσμα όταν χαλαρώνουν οι μύες να επιδεινώνεται το πρόβλημα δυσπεψίας.

Το ξέρατε ότι … οι κοιλιακοί σας κάνουν έξυπνους;

Ερευνητές από τον Καναδά διεξήγαγαν μελέτη για το πώς μπορεί να δυναμώσει ένα άτομο το μυαλό του. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι αν αυξηθεί ο μεταβολισμός με κάποιου είδους άσκηση (κοιλιακοί, push-ups, τρέξιμο) τότε μπορεί το άτομο που ασκείτε να δυναμώσει το μυαλό του αλλά και να αποκτήσει καλύτερη συγκέντρωση. Αθληθείτε λοιπόν στο σπίτι, στη γειτονιά ή στον κήπο σας 1-2 φορές την εβδομάδα χωρίς να χρειάζεται να γραφτείτε σε γυμναστήριο ακολουθώντας κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής.
 
Πηγή: lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου