Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ευαίσθητοι ως προς τις πέτρες και την ιστορία ή ως προς τον άνθρωπο και συμπολίτη; Ρητορικό το ερώτημα...

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

«Τα άδεια βαρέλια, κάνουν θόρυβο» λέει ο σοφός λαός μας.Έτσι και στην περίπτωση των αυτόκλητων υπερασπιστών της ένδοξης Χιακής γης, απέναντι στον υποτιθέμενο εχθρό, το μεταναστευτικό, συνέχεια σφυροκοπούν, μέσω των προσωπικών τους προφίλ, στα γνωστά κοινωνικά δίκτυα, αλλά και μέσω ψεύτικων προφίλ που έχουν φτιάξει, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι πολύς κόσμος είναι αντίθετος με την όποια ρύθμιση προτείνεται, ώστε να ξεπεραστεί η μεταναστευτική κρίση στο νησί μας.

Σε δεκάδες προφίλ, που παραπέμπουν σε Χιώτες, ανεβάζουν προσωπικές απόψεις εναντίον της όποιας λύσης προτείνεται από...

επίσημα χείλη, εκπρόσωπους της πολιτείας, δηλαδή τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ή εκπρόσωπό του, ή εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, οι οποίοι έχουν την λαϊκή εντολή, να δώσουν λύσεις στα όποια προβλήματα έχει ο τόπος.

Κάποιοι ανεύθυνοι, αφού δεν εκπροσωπούν κάποιους πολίτες, δεν έχουν κατέβει ποτέ στον εκλογικό στίβο, ώστε να έχουν τη λεγόμενη λαϊκή εντολή, έχουν χρίσει τον εαυτό τους, ως τιμητή των πάντων.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μηδενιστών, οι οποίοι δε συμφωνούν με τίποτα, βαφτίζοντας όλο το μεταναστευτικό, ως πρόβλημα που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Υπάρχει μια άλλη μερίδα που τώρα θυμήθηκε την ιστορία του τόπου μας και ότι κάποια στρέμματα γης που βρίσκονται στο πουθενά, τα οποία ελάχιστοι συμπατριώτες μας έχουν επισκεφτεί ή πρόκειται να επισκεφτούν, από την αρχή ως το τέλος του βίου τους, δεν πρέπει να δοθούν ώστε να στεγαστούν 100άδες κατατρεγμένοι άνθρωποι. Μάλιστα οι τελευταίοι που στην πλειοψηφία τους ανήκουν πολιτικά στο χώρο της προηγούμενης Κυβέρνησης, (ΣΥΡΙΖΑ), ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που αυτοβαφτίστηκαν ως αλληλέγγυοι και καλωσόριζαν τα προηγούμενα  χρόνια 2015-2018, τους μετανάστες αμέσως μετά τα παράνομα περάσματά τους από τις βάρκες, στους πρόχειρους και ακατάλληλους καταυλισμούς, που είχαν δημιουργήσει.   

Αυτοί λοιπόν, εξυπηρετώντας, άλλοι:

-κάποια οικονομικά τους οφέλη, γιατί νοικιάζουν ακίνητα τους σε μετανάστες, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα ήταν εγκαταλελειμμένα, ή

-πολιτικά οφέλη, αφού είτε απέτυχαν να δώσουν λύση στο μεταναστευτικό όταν είχαν τις τύχες στα χέρια τους, ή πήραν τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις που οδήγησαν τον τόπο σε αδιέξοδο, Τώρα επιτίθενται σε οποιονδήποτε τολμήσει να έχει αντίθετη άποψη από τη μικρή, αλλά ενεργή, στα κοινωνικά δίκτυα ομάδα, έχοντας ως σημαία την Εθνική ταυτότητα.

Τους λαθρομετανάστες κύριοι κανείς δεν τους θέλει στη χώρα μας. Όμως υπάρχουν και οι πρόσφυγες, υπάρχει το κολαστήριο της ΒΙΑΛ, που δημιουργήθηκε το 2015, από την προηγούμενη Κυβέρνηση και το οποίο πρέπει να κλείσει. Αν δε δημιουργηθεί μια μικρή κλειστή δομή, πλήρως ελεγχόμενη, ώστε να πάνε εκεί οι πρόσφυγες, το πρόβλημα θα συνεχίζεται να υπάρχει στην τοπική κοινωνία μας.

Εξάλλου δεν είμαστε μόνο οι Χιώτες, οι έξυπνοι σ’ όλο το Αιγαίο. Στη Λέσβο, δόθηκε το πράσινο φως, για τη δημιουργία της κλειστής δομής, όπως και στη Σάμο.

Άραγε για κάποιους που θέλουν να αυτοαποκαλούνται ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη σημασία οι επιλεγμένοι αρχαιολογικοί χώροι-βράχια (Μπαμπακιές) , από την ήρεμη και ομαλή ζωή των κατοίκων του Χαλκειούς και των γύρω από αυτό περιοχών… Ευαίσθητοι για το παρελθόν... ή ευαίσθητοι για το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων και συμπολιτών μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου