Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Άραγε σκέπτεται κανείς τους κατοίκους του Χαλκειός απ' αυτούς που αντιδρούν σε οποιαδήποτε πρόταση για νέα δομή;

Ή το μόνο που τους νοιάζει είναι τα μικροσυμφέροντα της μικροπολιτικής που ακολουθούν...

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Άραγε αναρωτιέται κανείς πως σκέφτονται οι κάτοικοι του Χαλκειός, διαβάζοντας τα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Στην αρχή η αγαλλίαση, η ελπίδα ότι

κάτι μπορεί να αλλάξει στις ζωές τους. Ότι ίσως υπάρχει ένας έντιμος πολιτικός που θα τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση να κλείσει το κολαστήριο της ΒΙΑΛ, να φτιάξει το μέλλον το δικό τους, αλλά και των παιδιών τους, το οποίο με βίαιο τρόπο κατέστρεψε η προηγούμενη Κυβέρνηση στοιβάζοντας με τον πιο πρόχειρο τρόπο τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, δίπλα στα σπίτια τους, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς κανένα σχέδιο.

Ο βουλευτής της Χίου, που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο, αλλά και το δύσκολο έργο του χειρισμού του μεταναστευτικού, φρόντισε από την πρώτη στιγμή να εφαρμοστεί μια πολιτική, ώστε να μειωθούν οι ροές των εκατοντάδων κατατρεγμένων ανθρώπων, προς τα νησιά μας, μειώνοντας θεαματικά τον αριθμό τους κάτι που αποδεικνύεται από τα νούμερα. Οργανωμένη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, μείωση των επιδομάτων τους, οδήγησαν σ’ αυτά τα αποτελέσματα.

Αφού λοιπόν μειώθηκαν οι ροές, πρέπει να μπει και μια οργάνωση σ’ αυτούς που μας έχουν μείνει εδώ παρά το γεγονός ότι μειώνονται και αυτοί με το πρόγραμμα της αποσυμφόρησης των νησιών μας που επίσης, εφαρμόζεται με επιτυχία.

Έτσι, λοιπόν, πέρσι, βιαστικά, βέβαια, είχε προταθεί η περιοχή του 18, για να φτιάξουν εκεί μια κλειστή δομή, οργανωμένη, κάτι που ναυάγησε.

Τώρα ο υπουργός που αποδεικνύει ότι θέλει να κλείσει το κολαστήριο και για τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, αλλά και για τους κατοίκους στο Χαλκειός, αλλά και τον Κάμπο, της ΒΙΑΛ, κάνει μια άλλη πρόταση. Αυτή για το ακρωτήριο Θόλος.

Πάλι, περίπου οι ίδιοι άνθρωποι αντιδρούν. Άνθρωποι που εξυπηρετούν συμφέροντα, οικονομικά, δεν είναι λίγοι που νοικιάζουν ακίνητα, αλλά και πολιτικά, αφού αρκετοί απ’ αυτούς έχουν στηρίξει το μέλλον τους στην τοπική πολιτική σκηνή, στον αγώνα, κατά της οποιασδήποτε λύσης στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Κάποιοι βέβαια, απ’ αυτούς πριν λίγα χρόνια φώναζαν για την αναγκαιότητα δημιουργίας δομής στη Χίο.   

Βέβαια, ο Μηταράκης έχει και συμμάχους στη νέα αυτή προσπάθειά του. Ανθρώπους που μετά από τόσα χρόνια κατάλαβαν ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα, για την άθλια δομή της ΒΙΑΛ, ανθρώπους που κατάλαβαν ότι η λύση στο μεταναστευτικό είναι μια οργανωμένη κλειστή δομή, με ανθρώπινες συνθήκες, για όσο χρόνο, λίγο όπως δείχνουν τα νούμερα, θα χρειαστεί, να μείνουν στο νησί μας οι απρόσκλητοι επισκέπτες.

Εγώ ξέρω ένα πράγμα. Όσο πιο οργανωμένα γίνεται κάτι, τόσο πιο σωστό είναι. Και όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Η κρίση για όλους θα έρθει και σύντομα.

Οι πιο οργανωμένοι θα είναι νικητές.

Οι μπαχαλάκιδες θα τεθούν στο περιθώριο, αργά ή γρήγορα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου