Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Καλός καιρός σήμερα Πέμπτη 15/11 στη Χίο

Στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες σήμερα Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018. Οι νεφώσεις θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα από το απόγευμα. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θράκη, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17, με εξαίρεση τη Ρόδο όπου τοπικά θα φτάσει τους 19 βαθμούς, και στην Κρήτη από 15 έως 17 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Πέμπτη 15/11, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική 
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 5 με 6 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι στη πόλη και τα δυτικά του νομού θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως στον υπόλοιπο νομό θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο νότιο ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και ομίχλη στην ήπειρο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια οπού βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες... 

Παρασκευή 16-11-2018
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα νότια, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στο
Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση.

Σάββατο 17-11-2018
Καιρός: στα βορειοανατολικά τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή 18-11-2018 και Δευτέρα 19-11-2018
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. βαθμιαία τη Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελαγη 8 μποφόρ. Βαθμιαία τη Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε Βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασίας: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 20-11-2018
Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου