Το καρπούζι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού...
Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα για να το καταναλώνουμε άφοβα.
Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά μας παρέχει το καρπούζι και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία μας; Δείτε παρακάτω...
1. Λυκοπένιο & βιταμίνη C για αντιμετώπιση της φλεγμονής: Οι φλεγμονές «κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn. Συστατικά του καρπουζιού με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.
2. Βιταμίνη Α & C για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα: Οι βιταμίνες του καρπουζιού βελτιώνουν την όψη των μαλλιών και του δέρματος. Η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και τα μαλλιά δυνατά, ενώ η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων.
3. Νερό & φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη: Η υψηλή περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.
4. Μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό για ενυδάτωση: Επαρκή ενυδάτωση δεν πετυχαίνουμε μόνο με την κατανάλωση νερού αλλά και με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το καρπούζι είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το εντυπωσιακό 92%.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου