Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ασθενής βροχή προβλέπεται για σήμερα Τρίτη 10/7 στη Χίο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τοπικά στην Εύβοια και στις Σποράδες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου 2018. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται καλός και ζεστός καιρός, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, με περισσότερα φαινόμενα στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 32, στην Ήπειρο από 19 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Πολύ ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στη θάλασσα των Κυθήρων.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για σήμερα Τρίτη 10/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική 
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά θα αυξηθούν με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και βαθμιαία νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη 
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις μες πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ στην Κρήτη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, 'Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες και από τα νότια σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 11-07-2018
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου