Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αραιές νεφώσεις σήμερα Τετάρτη 6/6 στη Χίο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018. Η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 20 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στα ηπειρωτικά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας έως τους 35 βαθμούς), 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 34 βαθμούς στην Κρήτη, 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό Κόλπο
από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα Τετάρτη 6/6, στη Χίο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
24 έως 28 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29, στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ορεινά. Βελτίωση από τη αργά το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 7-6-2018
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου