Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ασθενή βροχή προβλέπεται για σήμερα Κυριακή 10/6 στη Χίο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας και στα υπόλοιπα κεντρικά και δυτικά, κυρίως ορεινά, ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Κυριακή 10 Ιουνίου 2018. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 20 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 28 βαθμούς), 24 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενή βροχή προβλέπεται για σήμερα Κυριακή 10/6 στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση 1 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται ο ίδιος καιρός  με τη θερμοκρασία στους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα ανατολικά και νότια.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στις Κυκλάδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 και στην  Κρήτη κατά τόπους έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση για τη Δευτέρα 11/6
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου