Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά σήμερα Κυριακή 29/4

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης, με πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες περιμένουμε έως και τις απογευματινές ώρες σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Προς το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικά μπουρίνια κυρίως στη νότια χώρα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 15 έως 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 12 έως 29 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν ασθενείς έως μέτριοι ανατολικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τη Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 26 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.

Για αύριο Δευτέρα 30/4, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων μικρή διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής ή τοπικών όμβρων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά στα νότια πιο πυκνές.
Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα νότια θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για όλη την εβδομάδα
Δευτέρα 30-4-2018
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών. Πιθανότητα τοπικών όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά ορεινά τιςμεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοίβορειοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Τρίτη 1-5-2018
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια από ανατολικές πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέταρτη 2-5-2018
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6
μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Πέμπτη 3-5-2018
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Παρασκευή 4-5-2018
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών. Τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου