Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Λίγα σύννεφα πάνω από τη Χίο σήμερα Τετάρτη 18/4

Αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 25, και στην Κρήτη από 9 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από τη Χίο σήμερα Τετάρτη 18/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι πυκνότερες, οπότε και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία στα βόρεια αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου