Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΠΝΟ: Απεργία τέλος από τις 06:00 της Παρασκευής

ΠΝΟ: Απεργία τέλος από τις 06:00 της Παρασκευής | Newsit.gr Λύνουν κάβους στις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής (20.4.2018) τα πλοία, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε να μην προκηρύξει νέα απεργία.

Τη μη περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Από αύριο από τις 6 ώρα τα ξημερώματα και μετά, τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνονται...
κανονικά αφού τελειώνει η απεργία των ναυτικών.

Η ΠΝΟ αποφάσισε να μην κάνει και τρίτη 24ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 06:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Σημειώνεται πως πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει ήδη σε αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Γιατί αντιδρά η ΠΝΟ
«Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις του υπουργού Ναυτιλίας, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω αγωνιστική μας πορεία» τονίζει σε ανακοίνωσή η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ είχε προχωρήσει σε δύο 24ωρες συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, και ζητά την κατάργηση του νόμου για τις ειδικές μειωμένες συνθέσεις και την υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της ζητά από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματά των ναυτικών προσθέτοντας ότι είναι «πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου