Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 10 γραμμάρια μαγιά
- 10 γραμμάρια... αλάτι
- 50 ml λάδι
- 375 ml νερό
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 3 μπανάνες
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.
- Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και τις ροδέλες από τις μπανάνες μαζί με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου