Αν αγοράζετε καθημερινά φρέσκο ψωμί από το φούρνο, θα έχετε διαπιστώσει ότι την επόμενη μέρα μάλλον έχει χάσει τη νοστιμιά του...
Αν δεν θέλετε να το πετάξετε, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αξιοποιήσετε.
Γενικά, είναι σημαντικό να το διατηρείτε σε κλειστό μέρος (π.χ. ψωμιέρα) κατά προτίμηση τυλιγμένο σε ύφασμα (π.χ. πετσέτα) ή να το...
συντηρείτε στην κατάψυξη, ώστε μόλις ξεπαγώσει να είναι σαν το φρέσκο.
Άλλες επιλογές που έχετε για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί, είναι οι εξής:
Φρυγανιές
Κόψτε το σε λεπτές φέτες και φτιάξτε τις δικές σας φρυγανιές. Ψήστε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς και οι φρυγανιές είναι έτοιμες.
Στη συνέχεια μπορείτε να τις τρίψετε, ώστε να έχετε τριμμένη φρυγανιά για τις διάφορες συνταγές σας.
Μπιφτέκια & κεφτεδάκια
Μουλιάστε το και αφού το στύψετε πολύ καλά, προσθέστε το στη ζύμη του κιμά για να φτιάξετε κεφτεδάκια ή μπιφτέκια. Το ψωμί βοηθάει να γίνουν αφράτα.
Σκορδαλιά
Εκτός από πατάτα, μπορείτε να φτιάξετε σκορδαλιά με ψωμί
Αυγοφέτες
Κόψτε το ψωμί σε λεπτές φέτες και βουτήξτε τις σε ένα μείγμα από χτυπημένο αυγό, λίγο γάλα και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Στο σερβίρισμα μπορείτε να τις πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
Σκορδόψωνο
Αλείψτε λεπτές φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και λίγο τριμμένο σκόρδο και ψήστε στο φούρνο.
Κρουτόν
Κόψτε το ψωμί σε μικρά τετραγωνάκια και τηγανίστε το ή ψήστε το (για αρκετή ώρα) στο φούρνο και φτιάξτε κρουτόν, τα οποία μπορείτε να προσθέτετε σε σαλάτες, σούπες, φοντύ κλπ.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου