Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Τσακώνονται στην Τουρκία για το ποιος έδωσε τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα

Τσακώνονται στην Τουρκία για το ποιος έδωσε τα νησιά του Αιγαίου στην ΕλλάδαΕρντογάν και Κιλιτσντάρογλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους 
 
Ότι υπάρχουν «υπό κατάληψη νησιά στο Αιγαίο» συμφωνούν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Σ. Κιλιτσντάρογλου. 
 
Ωστόσο διαφωνούν έντονα για το ποιος τα… έδωσε.
 
Η νέα πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο, προς την Ελλάδα, ήρθε ενώ απαντούσε στον πολιτικό του αντίπαλο ο οποίος τον κατηγόρησε για τα «υπό κατάληψη νησιά στη θάλασσα του Αιγαίου», επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την κατάσταση.

Ο Ερντογάν απάντησε στον Κιλιτσντάρογλου, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν υπό κατάληψη νησιά αλλά ότι ήταν το CHP που επέτρεψε αυτό να συμβεί. Μάλιστα είπε, όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, ότι ετοιμάζει «ιστορικά αρχεία» που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του.

Σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει το φάκελο με ιστορικά αρχεία που αφορούν τη Συνθήκη της Λωζάνης, τα οποία αποδεικνύουν – όπως είπε – τις ευθύνες του (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου. «Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον λογαριασμό στην Κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!», επιτέθηκε ο Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου.

Τα νέα λόγια Ερντογάν, που αποτελούν νέα διπλωματική πρόκληση προς την Ελλάδα, πάντως θα πρέπει να διαβαστούν και στο πλαίσιο που τα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, δηλαδή με πρώτο ακροατή το εσωτερικό της Τουρκίας (αφού ήταν πολιτική κόντρα με τον εσωτερικό του αντίπαλο), αλλά και σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την εμπλοκή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας», για την οποία το καθεστώς Ερντογάν έχει δεχτεί πανταχόθεν κριτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου