Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Πολύ σημαντικές αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

- Δείτε τα νέα κριτήρια

Ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών του Υπουργείου Παιδείας προχωράει και πολύ σύντομα θα τεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση...

Συγκεκριμένα στο Σχέδιο Νόμου για του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα κατατεθεί , προς ψήφιση, στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί η νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα και με αδέρφια που σπουδάζουν.

Η νομοθετική ρύθμιση ορίζει τα εξής:

Α. Μετεγγράφονται, μετά από αίτηση, όλοι οι φοιτητές με αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, με την προϋπόθεση, ότι

1. Υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο υποδοχής

2. Το οικογενειακό κατά κεφαλήν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 12.500 ευρώ.  Δηλαδή για μια τετραμελή  οικογένεια το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά  τις 50.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα υποδοχής που σπουδάζει ο ένας αδερφός
ή Πανεπιστήμιο στην πόλη που ζουν οι γονείς   , τότε και τα δυο αδέρφια έχουν μια ακόμη επιλογή να επιλέξουν μια τρίτη πόλη-κοντινότερη στον τόπο κατοικίας των γονιών,  που έχει αντιστοιχίες τμημάτων και να αιτηθούν και οι δύο μετεγγραφή.

Β. Η δυνατότητα μετεγγραφών για τους φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα

«Είναι απαράδεκτο μία οικογένεια να συντηρεί δύο και τρία σπίτια. Μία αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να λύσει το θέμα αυτό. Θα νομοθετήσουμε άμεσα, ώστε καμία οικογένεια να μην συντηρεί πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν», είειχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Υπουργός σημειώνοντας ότι η ρύθμιση από φέτος και συγκεκριμένα από το δεύτερο εξάμηνο.

Αντίθεση ΕΚΠΑ σε σχεδιασμούς Γαβρόγλου για μετεγγραφές φοιτητών

Πιο συγκεκριμένα, η Σύγκλητος πήρε την απόφαση πως μόνο 9 μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου