Υλικά συνταγής
- 2 κιλά μανταρίνια
- 1800γρ. ζάχαρη (ή και λιγότερη)
- 2 ποτήρια νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία συνταγής...
- Πλένουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3 - 4 φέτες το καθένα).
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια (αν υπάρχουν) και τα δένουμε σε ένα τουλπάνι.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μανταρίνια, τα κουκούτσια, το νερό και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
- Το πρωί τα βράζουμε για 45 λεπτά. Τα περνάμε από το multi, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει.
- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη και ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμόνι. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα, που αφού τα κλείσουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, γυρνάμε τα βάζα κανονικά και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου