Για τη ζύμη
- 1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κούπα... μαγειρικό λίπος ή μαργαρίνη
- 3 κουταλιές νερό κρύο
- 700 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1/2 κούπα γάλα
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 κούπα μέλι
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά της ζύμης και ανακατεύετε με τον αναδευτήρα.
- Στο τέλος ρίχνετε το νερό. Έπειτα παίρνετε τη ζύμη, την ανοίγετε και τη στρώνετε στην ταρτιέρα.
- Αραιώνετε το μέλι μέσα στο γάλα και το ρίχνετε στο μίξερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εκτός από το τυρί και τα χτυπάτε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτετε και το τυρί και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Αδειάζετε το μείγμα στη ζύμη της τάρτας.
- Κατόπιν, ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πιάσει κρούστα.
- Όταν είναι έτοιμη η τάρτα πασπαλίστε με κανέλα και ραντίστε με λίγο μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου