Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι γρήγοροι κουραμπιέδες του Άκη Πετρετζίκη που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο!

Αυτοί είναι οι γρήγοροι κουραμπιέδες του Άκη Πετρετζίκη που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο!Δείτε τη νέα χριστουγεννιάτικη συνταγή του σεφ!

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει στο κανάλι του στο YouTube, Kitchen Lab by Akis Petretzikis, μια συνταγή για κουραμπιέδες που είναι γρήγορη και δεν χρειάζεται μίξερ!

Συστατικά

250 γρ. βούτυρο Όλυμπος, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
300 γρ....
αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο.

Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.

Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας.

Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.

Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.

Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου