Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες
- 5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
- 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες... σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γρ. μανούρι σε κύβους
- 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μελιτζάνες μας και τις αφήνετε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν για περίπου 20 λεπτά, τις στραγγίζετε καλά και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
- Τις σοτάρετε σε ελαιόλαδο με τις πιπεριές και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βράζετε την ντομάτα με το σκόρδο, μαζί με αλάτι και ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Μέσα σε μια κατσαρόλα απλώνετε τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τα τυριά και τέλος τη σάλτσα ντομάτας.
- Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να λιώσουν τα τυριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου