Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Βροχές και καταιγίδες σήμερα Τετάρτη 25/11 από το απόγευμα στη Χίο


Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακή επέκταση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 26/11, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.
Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ των φαινομένων στα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 26-11-2015
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις οι οποίες στη δυτική Ελλάδα θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 27-11-2015 και Σάββατο 28-11-2015
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε πτώση το Σάββατο.

Κυριακή 29-11-2015 και Δευτέρα 30-11-2015
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου