Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: 10+1 εύκολα στολίδια που μπορείς να φτιάξεις με τα παιδιά σου!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: 10+1 εύκολα στολίδια που μπορείς να φτιάξεις με τα παιδιά σου!Ήρθε εκείνη η ώρα που θα στολίσεις το δέντρο και φυσικά πρέπει να συμμετέχουν και τα πιτσιρίκια στη διαδικασία! Πώς; Με τα δικά τους στολίδια φυσικά!

Ήρθε εκείνη η ώρα που θα στολίσεις το δέντρο σου για τα φετινά Χριστούγεννα  και φυσικά πρέπει να συμμετέχουν και τα πιτσιρίκια στη διαδικασία! Πώς;
Με τα δικά τους στολίδια φυσικά! Και τι καλύτερο να τα κρατήσεις απασχολημένα με εύκολες κατασκευές όσο εσύ προετοιμάζεις το δέντρο αλλά και τι πιο ωραίο να στολίσετε το δέντρο με στολίδια που θα έχουν φτιάξει μόνα τους και θα έχουν την... υπογραφή τους!

Υλικά θα βρεις μέσα στο σπίτι σου ή θα χρειαστεί να αγοράσεις πολύ φθηνά και όχι εξεζητημένα. Εφημερίδες, καπάκια, φελλοί, χαρτόνι, κορδέλες είναι μερικά που θα τεθούν στην υπηρεσία των παιδιών και φυσικά χρώματα, glitter και χρυσόσκονη.

Φυσικά δε χρειάζεται να σου τονίσουμε ότι όσο πιο μικρά τα παιδιά τόσο πιο απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα όταν κάνουν κατασκευές και αυτό για να περάσεις Χριστούγεννα χωρίς αναίτιους... μπελάδες!

Παρακάτω θα βρεις μερικές εκπληκτικές ιδέες για στολίδια δέντρου που μπορούν να κατασκευάσουν τα παιδιά και χρειάζονται ελάχιστα υλικά.  Plus, σου έχουμε βίντεο που σου δείχνει μερικές απίθανες ιδέες για παιδικά στολίδια που θα κάνουν θραύση!


Το ζυμάρι είναι ένα πολύ καλό υλικό για στολίδια. Χρειάζεσαι μια απλή ζύμη με νερό, αλεύρι και αλάτι. Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ό,τι σχέδιο θέλουν. Τρύπησε την κορυφή με ένα καλαμάκι, ψήσε τα και μόλις κρυώσουν πέρασε κόκκινες κορδέλες ή σπαγγάκια για να τα κρεμάσεις!


Αυτή η ιδέα είναι πολύ απλή. Κόψε στρογγυλα κομμάτια χαρτόνι, χάραξέ τα ακτινωτά και πέρνα κλωστές προς όποια κατεύθυνση θέλεις. Το αποτέλεσμα;

Υπέροχα στρογγυλά στολίδια που θα κρατήσεις για πολλά χρόνια!


Η πιο απλή κατασκευή: κομματάκια από κοκκινωπές κορδέλες ή σε όποιο άλλο χρώμα θέλουν τα μικρά δεμένες σε φιογκάκια!


Φωτάκια νυχτός βουτηγμένα σε glitter και χρυσόσκονη γίνονται θεσπέσια στολίδια!


Υλικά που δεν φαντάζεσαι μπορούν να γίνουν στολίδια, όπως κομμάτια παλιάς εφημερίδας ή εδώ μια παρτιτούρα που γίνεται πλουμιστό στολίδι!


Κι άλλη απλή κατασκευή: δύο τετράγωνα κομματάκια χαρτόνι και στη μέση ένα βαμβάκι! Μπορούν να χρωματίσουν το χαρτόνι και μετά να κολλήσουν το βαμβάκι.


Τα αγαπημένα ξύλινα μανταλάκια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές τίθενται και πάλι στην υπηρεσία παιδιών και Χριστουγέννων για να φτιαχτεί το πιο όμορφο αστέρι! Απλώς ξύλινα μανταλάκια χωρίς τον μεταλλικό τους σύνδεσμο και κόλλα χρειάζεσαι! Όσο για το σχέδιο το βλέπεις πόσο απλό είναι!


Οι γυάλινες διαφανείς μπάλες μπορούν να γίνουν πιο πρωτότυπες εάν με πολλή προσοχή τις γεμίσουν τα παιδιά με ό,τι θέλουν και φαντάζονται! Μετά μπορείς να τις κλείσεις και να τις κρεμάσεις στο δέντρο!


Ανανέωσε τις παλιές σου μπάλες βάζοντας τα παιδιά να γράψουν το όνομά τους ή να ζωγραφίσουν σε αυτές!


Κομμάτια πολύχρωμου χαρτονιού διπλωμένα έτσι και περασμένα σε κλωστή ή σπάγγο γίνονται καταπληκτικά στολίδια!


Απλές λωρίδες χαρτιού γκοφρέ ή τσόχας ενωμένες στο κέντρο σου δίνουν ένα πολύ όμορφο αστεράκι!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα πάρεις και άλλες. μοναδικές ιδέες για στολίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου